Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Nasıl sipariş verebilirim?

Sitemiz üzerinden sipariş verebilmeniz için öncelikle sitemize üye olmanız gerekmektedir. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra, satın almak istediğiniz ürünün sayfasına giderek beğenmiş olduğunuz renk, vb., tercihinizi yapıp “Sepete ekle” butonuna basarak, ürünü sepetinize ekleyebilirsiniz.

Şifremi unuttum?

Sayfanın sağ üst köşesindeki “GİRİŞ YAP” bölümüne girerek *şifremi unuttum* linkine tıklayın ve siteye kaydınızı yaparken kullanmış olduğunuz e-mail adresinizi girin, çok kısa bir sürede size, siteye giriş yaparken, bize bildirmiş olduğunuz şifrenizi içeren bir e-mail gönderilecektir.

Sipariş verirken nelere dikkat etmeliyim?

Öncelikle üye olurken, dolduracağınız üye formunun eksiksiz ve güncel bilgiler içermesine dikkat etmeniz gerekmektedir. Siparişiniz sonrasında doğacak herhangi bir sorunda müşteri temsilcilerimiz, üyelik bilgilerinizdeki iletişim bilgilerinizden yararlanarak sizinle irtibata geçecektir.

Siparişimi verdim, bundan sonra ne olacak?

Siparişiniz sorunsuz bir şekilde sistemimize ulaştıktan sonra, sitemize üyelik oluştururken kullandığınız e-mail adresinize tarafımızdan siparişinizin detayını belirten bir mail gönderilecektir. Müşteri temsilcilerimiz siparişinizi en kısa sürede sorunsuz bir şekilde size ulaştırmak üzere ürünlerinizi hazırlayacak ve kargoya verecektir.

ÜRÜNLER Hakkında Önemli İpuçları

Halı Nasıl Silinir?

Halınızı elbette bir halı yıkamacıyı arayarak evinizden aldırıp birkaç gün içinde temizlenmiş bir şekilde teslim alabilirsiniz. Ancak kullanılan ağır kimyasallar, yıkama ve kurutma ortamlarının yeteri kadar temiz olmaması, halıların yeterince kurutulmadan teslim edilmesi ve maddi olarak külfet getirmesi gibi ihtimalleri düşünüyorsanız, çeşitli halı silme yöntemleri ile halılarının temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Evde halı yıkamak, hem sürekli olarak yapılamayacağından hem de tamamen kuruması için gereken şartlar her an sağlanamayacağından, doğru yöntemlerle ve belli aralıklarla elde silmek de yeterli hijyeni sağlayacaktır. Halının üzerinden yalnızca bez ve deterjanla silmek, tozun altta sıkışmasına neden olacak ve gerçek bir temizlik sağlamayacaktır. Bu nedenle halı silmenin püf noktaları bilinmelidir. Öncelikle tozların alınmasıyla başlayabilirsiniz.

Halıdaki Toz Nasıl Temizlenir?

Halının tozlardan arındırılması için elektrik süpürgesi ile güzelce süpürülür. Ancak halının yalnızca üstten süpürülmesi ile tüm tozdan kurtulmak mümkün değildir.

Bu nedenle elektrikli süpürgenizin halının derinliklerine de ulaşabilen bir aparatı var ise standart süpürme işleminden sonra bir de bu aparatı kullanarak süpürmeniz daha sağlıklı sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Artık halınız tozlardan arındığına göre silinmeye hazır demektir.

Halı Silmek İçin Ne Kullanılır?

Özellikle el dokuması, yün ve doğal boyama yapılmış halılar için deterjan yerine el sabunu ya da arap sabunu kullanarak rengin akması, solması, halının yıpranması gibi durumları engellemiş olursunuz. Arap sabunu ile halı silme eskilerden beri kullanılan, halı şampuanı şirketlerin milyon dolarlık reklam bütçelerine karşı ev hanımlarının kulaktan kulağa yayarak popülaritesini koruduğu bir yöntemdir. Ayçiçek yağı ve sabun bazından oluştuğu için zararlı kimyasal içermeyen bu ürünün, günümüzde maliyetlerin düşmesi ve rekabetin artması ile katkılı olanları çıkmıştır. Yanmış eski yağlar ve ucuz esansların da eklenerek yapıldığı arap sabunları, maalesef kimyasal deterjanlardan farksızdır. Bu nedenle mutlaka yüzde yüz doğal arap sabunu tercih etmelisiniz.

Halı temizliği karbonat sayesinde de sağlıklı bir şekilde yapılabilir. Karbonat gibi hem ucuz hem de kolayca bulunan bir ürün ile halınızı kötü kokulardan arındırabilir, bakterileri yok edebilir, nemini alabilir, rengini koruyabilir ve yağ lekelerinden kurtarabilirsiniz. Halı silmek için seçtiğiniz temizlik maddesi kadar kullandığınız fırça ve bez çeşidinin de sonuca etkisi olacaktır.

Halı Silmek İçin Nasıl Bez Kullanılır?

Halınızı silerken mümkün olduğunca kuru kalmasını sağlamanız gerekir. Bu nedenle temizleme işleminde, özellikle ıslaklığı fazla tutmayan mikrofiber bezler tercih edilebilir. Fırça ise halıyı yıpratmamak adına oldukça yumuşak olanlardan seçilmelidir. Her şey tamamsa kirlerin yayılmaması adına, önce lekeleri çıkardıktan sonra tüm halıyı silmenizde fayda vardır. Aksi halde leke daha fazla yayılarak çıkması daha da güç bir hal alabilir. Halınızı dairesel hareketlerle silerek tüm alanlardaki toza kire kolayca ulaşabilirsiniz.

Halı Yıkamanın Püf Noktaları

Halılarınızı elde, halı yıkama makinesi ile ve profesyonel halı yıkama şirketleri ile olmak üzere üç şekilde yıkamanız ya da yıkatmanız mümkündür. Halılarınızı elde yıkamak için ön hazırlık olarak fırça, süpürge, kova, bez gibi temizlik gereçleri edinebilirsiniz.

Temizlik sırasında eldiven kullanmayı unutmayın. Evde halı yıkamanın püf noktası; halınızı deterjan kalıntısı kalmayana kadar arkalı önlü yıkamak ve sonrasında güneşi direk almayan bir yerde iyice kurumasını sağlamaktır. Aksi takdirde bakteri üretimi ile birlikte koku oluşabilir ve halılar yıkanmasına rağmen hijyenik olmazlar.

Halı Yıkama Fiyatları

Halı yıkama işlemi genellikle profesyonel halı yıkama firmaları tarafından gerçekleştirilir. Halı yıkama fiyatları ise yine bu firmalarca belirlenir ve şirketten şirkete farklılık gösterebilir. Fiyatı belirleyen kriterler halınızın metrekare cinsinden büyüklüğü, malzemesi ve yapılış şeklidir. Özellikle el dokuması halıların temizliği çok daha fazla hassasiyet ve işçilik gerektirdiğinden genellikle daha yüksek fiyatlıdır. Ortalama halı yıkama fiyatları metrekaresi 20 – 50 TL arasında değişir.