2020 Ev Tekstili ve Dekorasyon Trendleri

Ev dekorasyon trendleri her yıl farklı bir bakışla ev düzenlerine, mobilya tasarımlarına yön vermektedir. Dekorasyonun önemli ögelerinden olan ev tekstili modellerinde de her geçen yıl ivmenin daha doğal, çevreci tasarımlara yöneldiğini söylemek mümkündür.

Ev tekstili ürünlerinde huzuru çağrıştıran ve doğal renklerin ağırlığı her geçen gün artmaktadır. Barış, güven ve huzuru çağrıştıran renkler, yılın ev tekstili modasında öne çıkar. 2020 yılının pantone rengi seçilen klasik maviyi rahatlıkla seçebilirsiniz. Klasik mavi renkte bir banyo takımı, havlu seti veya yatak örtüsü modelleri trend bir tercihi işaret eder. Bunun yanında soluk denim rengi, mozaik mavisi, turkuaz gibi tonların 2021 yılında ivme kazanması beklenmektedir.

2020 Moda Dekorasyon Stilleri

Evde kullanılacak bir ürün alırken, farklı dekorasyon tarzlarına ait ev ürünlerine rastlayabilirsiniz. 2020-2021 yıllarında zamansız tasarımların güçlenmesi ve evlerde daha çok yer bulması beklenmektedir. Daha yalın, temiz ve basit ögelerin tasarımlarda yer alması, lüksü çağrıştırırken gösterişten uzak kalınması tercih edilir. Örneğin Hollywood Glam gibi eğlenceli stiller geleceğin evlerine adeta ışık tutmaktadır. Desensiz ama rengarenk, modern ama gösterişsiz ürünlere yönelebilirsiniz.

Rustik ve İskandinav tarzlarının evlerde daha fazla yer alması öngörülmektedir. İnce bacaklı mobilyalar, daha alçak tasarımlar, sıcak ahşap detaylar, etnik ve yerel işlemeler önümüzdeki yılların ev tekstili kreasyonlarında sıklıkla yer bulabilir. Şimdiden anneler günü hediyeleri için sade görünümü ile öne çıkan İskandinav evlerinden ilham alabilirsiniz.

Ev Tekstili Desenlerde Yeni Trendler

2020 yılında dünyada baş gösteren kaos, tasarımcılara da ilham vermeye devam ederken, çıkan ürünlerde yeniliğin izi dikkat çekmektedir. Şekillerin sıklıkla kullanıldığı, dijital baskıların özgürlüğünü ilan ettiği gelecek yıllara hazırlanmalısınız. Daha çok döşemelerde ve perdelerde karşılaşacağınız bu yeni modellerde tekrarlı desenler görebilirsiniz. Puantiyeli koltuklar, yan yana dizilmiş çizgilerle renklenen örtüler, sonsuz desenlerle süslenen perdeler dünyadaki belirsiz atmosferi vurgular. Biraz 70’lerin tarzını anımsatan bu yeni akıma ev alışverişinde şimdiden uyum sağlayabilirsiniz.

Aksesuarlarda Doğallık Ön Planda

Aksesuarlarda gelecek yılların trendleri doğallıktan yana… Son yıllarda evlerde sıklıkla görülen hasır sepetler, halatlı aksesuarlar gelecek birkaç yılda da adeta dekorasyonu işgal etmeye hazır. Pamuk, keten, ipek ve yün gibi doğal malzemeleri ev dekorasyonunda kullanabilirsiniz. Yalnız aksesuar seçiminde değil, ev tekstilinde de doğal ürünler tercih edebilirsiniz. Örneğin %100 pamuktan dokunan nevresim modelleri bulunur. Hem sağlıklı ve kaliteli bir uyku hem de trende uyum göstermek için ev ürünlerinizde doğal seçimlere yönelebilirsiniz.

Çevreye Dost Materyallere Rağbet Var

Dünyanın eşiğinde olduğu iklim krizleri ev dekorasyon modasına, tekstil üreticilerinin tercihlerine de etki etmektedir. Bu sezon önümüzdeki yıllarda daha sık göreceğimiz çevreci ürünleri her yerde bulabilirsiniz. Vegan, geri dönüşümlü, doğada çözünebilir özellikli, çevre dostu ürünlerle karşılaşabilirsiniz. Yılın trendleri arasında yer alan organik ürünler, insan sağlığına, çevreye ve hayvanlara dost olduğunu sertifikalarla kanıtlar. Kenevir liflerinden yapılan kumaşlar, doğal keten masa örtüleri, saf pamuktan dokunan perdeler, doğal bambu kaynaklı halılar, seramik ve toprak yemek takımları, boyasız ve kimyasalsız tasarımlar bu akımın örneklerindendir. Anneler gününde annenize geleceğe zarar vermeyen tasarımlar armağan etmek isterseniz doğal kaynaklı ürünleri neredeyse her markada rahatlıkla bulabilirsiniz.

SILA HOME ev tekstili websitesinden uygun fiyatları keşfet‎